Forum Börja här! Välkommen. Här är reglerna!

Detta ämne innehåller 15 svar, har 12 deltagare, och uppdaterades senast av Profilbild Don Rodrigo 1 år, 4 månader sedan.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 16 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #740
  Stefan Bede
  Stefan Bede
  Forumledare

  Håll en snygg ton och var trevlig!

  #821
  Mats Jonsson
  Mats Jonsson
  Deltagare

  Roligt att Forumet är igång igen!

  #822
  Mats Jonsson
  Mats Jonsson
  Deltagare

  Varför ”kapas” min avatar? försökte laborera med olika upplösningar men inget verkade hjälpa!
  Vad gör jag för fel!

  #833
  Stefan Bede
  Stefan Bede
  Forumledare

  Hej Mats. Mycket är under uppbyggnad. Jag får kolla på inställningarna. Just nu sittter jag och bygger om i strukturen. Jag hade missat en nivå och gjort det som skulle vara underforum till ämnen. Återkommer.

  #947
  Anders Segersven
  Anders Segersven
  Deltagare

  Hej alla, jag är nyss anländ. Skriver ett testinlägg.

  Anders Segersven

  #1264

  Även jag gör ett testinlägg för att få tillgång till min profil…

  Och jag fick en öppen hjälm med halsklenod! Jo man tackar…;-)

  Pontus Rosenqvist

  #1304
  Profilbild
  Per Grönlund
  Deltagare

  Får man använda tunnhjälm eller kittelhjälm istället för stickhjälm i nya borgerliga vapen som inte kan visa anor till uradeln? Enligt ”Heraldik för nybörjare” finns inte denna restriktion i Sverige men man ser nästan aldrig sådana gamla hjälmtyper.

  #1305

  Det finns inget som hindrar det, men det kan möjligtvis uppfattas som aningens anakronistiskt om vapnet är mer modernt i sin utformning.

  #1397

  Hej, kan noen i dette forum opplyse meg om Karl III Johan sina vapen. Det er nemligen så at jag til sammans med en kompis köpte en fastighet i Borgholm, öland, der det inntil fasaden blev renoverad ca 1995 var oppslått ett vapenskilt av Karl III Johan. Fastigheten blev oppført ca 1850. Hvilken vapen kan detta vara? Fastighetens namn er Qvarnen ock jag undrar om detta har en link til gamla tullkvarnar på ôland?

  #1398
  Elias Sonnek
  Elias Sonnek
  Forumledare

  Hej! Som kung använde Karl Johan en sköld delad i tre delar av ett utböjt gaffelkors, högst upp var Sveriges tre kronor, till höger var Norges lejon, och till vänster lejonet över strömmar. På mitten av korset vilade en hjärtsköld kluven i Vasaättens och Ponte Corvos vapen. Vid kungens död 1844 fastställdes det nya unionsvapnet som skulle gälla fram till 1905. Det var kluvet.

  Bifoga filer:
  Du måste vara inloggad för att se bifogade filer.
  #1668
  Perolden
  Perolden
  Deltagare

  Som jag saknar det gamla forumet. Detta med pyttesmå bokstäver, som är skrivna så svagt at glömma att sitta på terassen och skriva.

  Nej, det gamla forumet var mycket tillgängligare, det ser man på trafiken, månadsvis sedan någon skrev något. DEsignen här är hopplös, med stora tomma flator, og alt är pyttelitet, även om jäg ändrar allt i mon webläsare , som kontrast, bokstavtyper osv. så måste det ställas tillbaka när jag går til en normal websida.

  #1673
  Profilbild
  Mikko Lagerspetz
  Deltagare

  Hej, Perolden och alla andra! Jag måste tyvärr instämma med Peroldens klagomål, utan att riktigt kunna specificera vad det var som var SÅ mycket bättre med det gamla formatet – men så var det bara!

  #1784
  Profilbild
  Fredrik Höglund
  Deltagare

  Jag gör väl som alla andra – ett testinlägg och ser vad som händer. Stora förhoppningen är att det dyker upp en länk till min profil, så att jag kan se om jag har satt några avtryck här alls tidigare.

  #1787
  Profilbild
  Don Rodrigo
  Deltagare

  Hej.

  Används ännu det gamla/äldre forumet?
  Isåfall: hur nås det forumet?

  #1788

  Det gamla forumet är pensionerat, men går än så länge att nå via http://bullet.heraldik.se/heraldica/ om man vill läsa de gamla diskussionerna. Några nya inlägg ska dock inte gå att göra där, utan får göras här i ”nya” forumet.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 16 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.