Forum Allmänt om heraldik Konstnärlig framställning av vapen Symbol för bildkonst

Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av Jochen Wilke Jochen Wilke 1 år, 1 månad sedan.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1864
  Profilbild
  Tor Billgren
  Deltagare

  Jag håller på att ta fram ett vapen till Malmö operas konstförening, och söker efter symboler/mönster som kan representera bildkonsten. Jag har tänkt på Apollons lyra, men tycker nog att den är lite bred rent symboliskt. Har också laborerat med konstnärspenslar/palett, men det känns inte klockrent. Kom gärna med förslag.

  (Övriga preliminära komponenter: ett griphuvud som symboliserar Malmö/Skåne och en stråle, som ska föra tankarna till en scenstrålkastare. Guld på svart.)

  #1865
  Jochen Wilke
  Jochen Wilke
  Deltagare

  Här mitt förslag:

  I fält av silver, mellan fem bjälkvis lagda svarta penslar med röda borstar, de översta tre dextervänt, de andra sinistervänt, ginbalksvis fyra röda griphuvud krönta av guld.

  http://i1374.photobucket.com/albums/ag439/jochenwilke/OPERA%20F7_zpsagedutb1.png

  Griphuvuden står förstås för Malmö. Penslarna symboliserar bildkonsten, men dom kan också anses för notlinjer. Griphuvuden markerar noterna F, A, C och, E – FM7-ackorden alltså. So vi har en musikalsk hänvisning til Operan. Septimackorder ansågs förresten som ”dramatiska” i barockperioden – säger Wikipedia…..

  • Det här svaret redigerades 1 år, 1 månad sedan av Jochen Wilke Jochen Wilke.
  • Det här svaret redigerades 1 år, 1 månad sedan av Jochen Wilke Jochen Wilke.
Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.