Forum Allmänt om heraldik Heraldisk debatt Söker information om heraldiskt vapen

Detta ämne innehåller 2 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  Nicola Bergström Hansen 2 år, 10 månader sedan.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1354

  Hej!

  Vet inte riktigt vart jag ska lägga det här, hoppas jag hamnat någorlunda rätt. Jag köpte en sköld på loppmarknad i karlskrona och har förgäves försökt googla vart den kan tillhöra. Är det någon här som kanske har någon aning? Den ser inte ut att vara ett hemmabygge då snideriet på värjan är väldigt fint.

  edit:

  Får inte länk-funktionen att fungera men här är adressen till bild på vapnet.

  #1356
  Elias Sonnek
  Elias Sonnek
  Forumledare

  Hej Nicola! Det här är vapnet för Hackås landskommun i Jämtland. Det fastställdes 1956 av Kungl. Maj:t och användes fram till 1970 då kommunen delades mellan Bergs och Östersunds kommuner. Den heraldiska beskrivningen av vapen (blasoneringen) lyder: I blått fält en uppskjutande, genomgående, krenelerad och med portvalv försedd mur samt däröver en störtad värja med rikt utvecklad handskydd och ett bloss i kors, allt av guld.

  #1357

  Nämen! Tack Elias!
  Vad märkligt att den hamnat i Blekinge. Måste vara något patriot som flyttat (kanske motvilligt). Lite roligt at det just är Jämtland också, då jag själv är uppvuxen i Strömsund.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.