Forum Nya vapen Nytt vapen – Lavemark

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1858
  ProfilbildMathias Lavemark
  Deltagare

  Efter många både större och mindre ändringar känner jag mig nu ganska nära mitt färdiga vapen, känslan med den här versionen är mycket bra. Innan jag på nytt ska ge mig på att skriva en blasonering är jag nyfiken på vad ni andra här i forumet tycker om vapnet.

  Attachments:
  You must be logged in to view attached files.
  #1860
  ProfilbildMathias Lavemark
  Deltagare

  Som ni ser är stjärnan ovanför större än den nedanför. Hur får man med det i blasoneringen på ett snyggt sätt? Antar att man kan låta bli att skriva ut det och låta konstnären fylla ut fälten ändå på ett bra sätt men det är ju stor risk att stjärnorna då blir lika stora. Kan ju också bli konstigt att bara skriva större och mindre då det kan tolkas som jättestor och pytteliten vilket inte heller blir bra.

  #1861

  Hej!

  Det finns egentligen inget sätt att blasonera det, utan huvudregeln är att fälten ska fyllas så mycket det går.

  Jag hade blasonerat ditt förslag I blått en stjärna åtföljd av två utåtgående blixtar, allt av guld, och guld vari ett svart treberg belagt med en stjärna av guld. ”Risken” med den blasoneringen är att blixtarna hade blivit större, ungefär lika höga som den övre stjärnan.

  #1871
  ProfilbildMathias Lavemark
  Deltagare

  Tack Claus för en bra blasonering. Jag kommer nog köra på den med tillägget att stjärnorna ska vara femuddiga. Har inte bestämt mig än om jag ska försöka mig på olika storlek på stjärnorna eller helt enkelt låta dem bli lika stora. Vad säger ni andra om vapnet?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.