Forum Nya vapen Nytt vapen-Alexander-Ros

Detta ämne innehåller 6 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av Profilbild Alexander Ros 2 år, 4 månader sedan.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1616
  Profilbild
  Alexander Ros
  Deltagare

  Hej! Jag har försökt flera gånger innan att skapa mig ett vapenmärke, men inga tidigare designer har jag eller min familj varit nöjda med. Men nu tror jag att jag hittat det.

  Det skall vara en vit ängel på röd bakgrund, med vingar som håller i en röd ros med grön stjälk i mitten, över ängeln skall ett fält med stjärnor finnas och under ett fält med rosor.

  Ursäkta för kladden

  Vad tycker ni om idéen?

  #1617
  Profilbild
  Alexander Ros
  Deltagare

  Bild

  #1618
  Profilbild
  Alexander Ros
  Deltagare

  Kludd

  Bifoga filer:
  Du måste vara inloggad för att se bifogade filer.
  #1621
  Elias Sonnek
  Elias Sonnek
  Forumledare

  Hej Alexander!

  Ängel, ros och stjärnor är vackra motiv. Jag skulle föreslå att du disponerar dem lite annorlunda i skölden. En ängel är en figur som tar upp en stor del av sköldytan, se ex. vapen Englaborn (http://www.heraldik.se/svk/vapen/Englaborn.gif), och då blir det inte mycket plats för stjärnorna och rosorna. Eftersom den röda rosen finns kanske silverrosorna kan utgå så att stjärnorna slår igenom mer? Slutligen framgår det inte om du tänkt dig en heraldisk ros eller en naturlig, men jag skulle rekommendera en heraldisk.

  #1622
  Profilbild
  Alexander Ros
  Deltagare

  Hej! Tack för feedbacken! Jag tänkte mig mer att ängeln håller i en ros med en stjälk. En heraldisk tudor liknande ros har jag lite svårt att se hur man håller i.

  #1632

  Att låta ängeln hålla en röd heraldisk ros framför sig skulle bli snyggt tror jag. Ängeln håller den då lite som man skulle hålla en (stor) rund skylt framför sig.

  #1635
  Profilbild
  Alexander Ros
  Deltagare

  Vad tycker du om att ängeln står på ett fält av rosor?

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.